Zomermode

 
DE INVLOEDEN KOMEN VAN VERRE OORDEN


Dat levert spannende beelden op, invloeden uit Arabië, Azië en Afrika. Allereerst in de stoffen; soepele katoen en linnen. De kleuren zand, camels en roest domineren aangevuld met fris wit en koel blauw. Vaak worden er in combi’s maar één of twee contrasterende kleuren gebruikt. Toch zijn ook de groene tinten flink vertegenwoordigd aangevuld met Hollandse tinten rozerood en warm geel.

Prints
De prints die we zien zijn veel bloemen of silhouetten van bloemen, groot of klein. Of je nu gaat voor alleen een gebloemde top of juist all-over op een prachtige jurk, het kan allemaal! Nieuw is het plaatsen van bloemen tegen een donkere achtergrond, zodat de bloemen nog sprekender naar voren komen. Naast de bloemen ook alle aandacht voor de tropische bladerdessins én de ananas!

Mouwen en schouders
Het accent ligt deze zomer vooral op de mouwen en schouders, zoals pof- en ballonmouwen. Eigenlijk staan alle tops of de zogenaamde bovenstukken centraal qua aandacht. Niet verwonderlijk nu we elkaar veelal via beeldschermen zien. Blouses in broderie Anglaise zijn ook terug van weggeweest, natuurlijk in wit, maar ook in frisse zomerkleuren. Naast blouses zie je ook rokjes en jurken van deze prachtig opengewerkte zomerse stof.

Nu we het toch over jurken hebben, een herintreder is de strokenjurk. Deze is zowel in mini, midi of maxi te zien. Het accent wordt bij deze jurk vaak gelegd op de taille doormiddel van een smal riempje of een losse strikceintuur. Naast deze jurk is ook de doorknoopjurk een blijver.

Rokken
Bij de rokken zien we ook meer volume, er wordt meer stof gebruikt om zo een zwierig effect te creëren. Vaak is er een doorknoopsluiting aan de voorkant. De plissérok is ook bijna niet meer weg te denken en zie je zowel in de klassieke én hoogmodische collectie!

Een zomer om te shinen achter je scherm, maar ook om zwierig te flaneren…

22-02-2022
Noor van Hout
Inkoper damesmode

terug naar blogoverzciht