Lunchen bij Café en Suite


EEN GOED GEVOEL

Een heerlijke etensgeur komt ons tegemoet terwijl we richting lunchroom ‘Café en Suite’ lopen. De gezellige eettent zit op een bijzondere plek: namelijk in de winkel van Speksnijder Mode. Het is gezellig druk en direct bij aankomst worden we aangesproken door een vriendelijke bediende. Nadat we plaatsnemen, komt Mathilde ons tegemoet. In haar handen prijkt een oranje vlaggetje en een menukaart.

Uniek concept
Samen met Jonathan (mijn vriend) bezocht ik Speksnijder Mode om een trouwpak te kopen, maar eerst lunchten we bij Café en Suite. Een onwijs gaaf concept in de markt gezet door Speksnijder Mode in samenwerking met Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard. De lunchroom wordt grotendeels gerund door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo hoeven ze niet dagelijks hetzelfde eentonige werk te doen, maar doen ze iets wat ze écht leuk vinden. En; ze kunnen het ook hartstikke goed.

Prachtig geserveerde borden
Na uitleg van Mathilde bleek dat het oranje vlaggetje bedoeld was om overeind te zetten wanneer ze moest komen. Op de menukaart konden we onze bestelling aankruisen. Ik was erg benieuwd naar de ‘Sandwich Chicken Zuidbroek’ en hoefde dan ook niet lang na te denken. Jonathan bestelde een sandwich en een soepje. Het oranje vlaggetje ging weer overeind en met veel enthousiasme bereidden de medewerkers onze lunch. Met prachtig geserveerde borden kwam Mathilde even later aanlopen. Ik moet eerlijk zeggen: het zag er niet alleen mooi uit, maar het smaakte ook heerlijk!

Warme uitstraling
De lunchroom heeft een warme, tikkeltje industriële uitstraling. Helemaal van nu! Omdat veel mensen van ver komen om Speksnijder Mode te bezoeken, is zo’n lunchroom ideaal. Een winkelbezoek is niet per se nodig; enkel lunchen is ook mogelijk.

Tot ziens!
De glimlach die je op de gezichten van de medewerkers ziet, doen je alleen al laten terugkomen. De kaart bevat nog allerlei gerechten die ik zeker nog eens wil proberen. Daarom hoop ik mezelf snel weer een plezier te doen door een bezoek aan Café en Suite.  

Dit artikel is geschreven door Elize van de Werken. Ze is 21 jaar, in het dagelijks leven marketeer en ze blogt over mode en lifestyle op www.rokkiemountains.nl. 

Meer over Café en Suite