Iets hips om het lijf


Het najaar van 2022 en de winter van 2023 vraagt om iets hips rondom het lijf.
Met in de hoofdrol eigentijdse laagjes van bodywarmers, mouwloze vesten en gilets!

Voor man én vrouw
Waren de gilets al niet meer weg te denken bij de mannen, nu zijn ze ook bij de collecties gespot voor trendy vrouwen. Kort, lang en wat daar tussen zit, veelal in grove, ruwe maar warme stoffen. De mannen kiezen wel vaker weer voor een mouw, zoals de trendy overshirts. Deze colbertvervanger wordt ook als eigentijds item in plaats van een trui gedragen. Gelaagdheid is hot*, dus deze echte hipmakers draag je overal overheen, ze geven je outfit een boost!

*je kunt ook nog eens de verwarming een graadje lager zetten

Kleuren en prints
Animal is trending als print in de meest ruimte zin van het woord. Allerlei fantasieën op deze print komen voorbij in een veelheid aan kleur. Sowieso zijn veel prints geïnspireerd op de natuur. De bloem is altijd vertegenwoordigd, maar als je je verdiept in de prints verbaas je dan niet als je ineens een uitvergroot patroon ziet van een prachtig insect. Je moet wel even wat langer kijken. Dat maakt het juist spannend! Naast klassieke kunst is qua kleur de natuur ook een dankbare inspiratiebron. Check de warme herfsttinten met een bruine ondertoon, de olijfgroenen, mosterd of warm brique. Altijd weer in combi met tijdloos blauw of zwart. Uiteraard voor de liefhebbers van felle kleuren, er zijn altijd uitzonderingen in diverse roodtinten, oranje, paars en schakeringen in petrol om er maar een paar te noemen. Vergeet ook de ruiten niet, deze tref je in alle collecties aan in alle vormen en maten.

 

Circulair modegevoel
Veel moderne merken investeren  in methoden om duurzamere kleding te produceren. Check eens wat vaker een etiket en ontdek dat vele items gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Mooie ontwikkelingen en verspilling van grondstoffen wordt zoveel mogelijk beperkt. Ook de combi van oud en nieuw is bewust kiezen voor circulariteit. Stop eens een oud shirt onder een hippe nieuwe trui bijvoorbeeld. Ook nadenken over de eigenschappen van stoffen is een must, want waarom zou je de eigenschap van wol bijvoorbeeld niet ten volle gebruiken om jezelf warm te houden en die van katoen als je net andersom opzoek bent naar koelte? Mode met een verhaal dus, wees je ervan bewust!

Gebreid en stretchy
Om breisels kun je niet heen, een echte musthave is de gebreide jurk of rok. Daarnaast tref je in elke productgroep breisels aan, colberts, jasjes, vanzelfsprekend truien en vesten. Het ontbreekt ons alleen aan gebreide broeken… Maar of dat erg is? Niet echt, wat fijne stretchbroeken en jeans doen niet onder voor het comfort van gebreide kleding.

Details
De kledingdesigners hebben oog gehad voor prachtige details die jouw outfit nóg mooier maken. Bijzondere knopen die mogen glimmen of prachtige badges en borduursels met de meest uiteenlopende vormen. Kleine riempjes complimenteren je outfit, er is ook aandacht voor de schouderpartijen van de kleding en de pofmouw wordt veelvuldig gespot.

Trends in de winkel van Speksnijder
Het is nu de tijd om te ontdekken welke trends bij jou passen. De collectie is uitgebreid en passend voor iedereen. Deze collectie kun je zowel (grotendeels) online als fysiek in de winkels bij ons shoppen. De webshop is geopend van maandag tot zaterdag. Wanneer je je bestelling op werkdagen voor 15:00 uur plaatst, wordt deze dezelfde dag nog verzonden. Bij een winkelbezoek hoort vanzelfsprekend een persoonlijk advies als je dit wenst. Dat kan zelfs op afspraak!

Deze blog is geschreven door Chris van Bruchem, marketeer bij Speksnijder mode

Terug naar blogoverzicht