Naar boven

Historie

Historie Speksnijder Mode
 
AL 85 JAAR, DE GESCHIEDENIS VAN SPEKSNIJDER
 
Speksnijder Mode
Speksnijder heeft een aardig verleden. Het jaar 2023 stond in het teken van ons 85-jarig jubileum. We zijn dus al meer dan 85 jaar in de mode! Al gaat de geschiedenis van Speksnijder verder terug dan 85 jaar... 1938 is het jaar dat Speksnijder werd ingeschreven als 'Manufacturenzaak' in het register van Koophandel. Voor die tijd bestond Speksnijder wel, maar meer als handelsonderneming.
 
VAN MANIFACTURENZAAK...

Tot 2 enorme winkels vol dames- en herenmode, schoenmode en bruidsmode! Oprechte aandacht voor de wensen van de klant, daar draaide het destijds al om bij (O)pa Teunis Speksnijder en zijn zus Pietje. En de handel? Die moet je worden gegund! Na elke aankoop was dit iets wat de grondlegger van ons bedrijf steeds bij het personeel benadrukte. In dat opzicht is er in de afgelopen jaren niets veranderd. Destijds begonnen op een bakfiets en in 1938 met een manufacturenzaak in Bergambacht is ons bedrijf uitgegroeid tot de 2 modehuizen van nu. In 1976 openden wij ons eerste filiaal in Kampen, in 1983 ons tweede in Veenendaal. Vele verbouwingen en ook verhuizingen vonden plaats want met de groei van onze collecties groeiden onze winkelpanden met ons mee. In de jaren '90 was er ook een kleine winkel met damesmode in Hilversum, deze zaak was te klein om ons hele gezicht te kunnen laten zien. Toen het huurcontract weer met 10jaar verlengd moest worden is besloten om in Hilversum te stoppen en de winkel in Veenendaal uit te breiden. Per 27 januari 2018 hebben we ook onze winkel in Kampen gesloten. Hier konden we niet meer groeien, dus besloten we ons te focussen op de twee grote winkels in Bergambacht en Veenendaal. Hier ligt de nadruk op compleet winkelen daarom zijn de activiteiten uitgebreid met schoenmode, tailormade en homedecoratie. U als gast verrassen is onze corebusiness. Een blij gevoel, daar gaan we voor!

Speksnijder is een echt familiebedrijf gebleven, van vader op zoon(s) Met op dit moment Teunis Speksnijder aan het roer.

BRUIDSMODE

De afdeling bruidsmode is van latere datum, toch zijn we ook hier al ruim 50 jaar in actief. Ooit startte Maja Speksnijder, de vrouw van één van onze toenmalige directeuren Dick, een kleine bruidswinkel in Lekkerkerk, hier werden alleen trouwjurken verkocht. Later toen Joke Speksnijder hier mee verder ging is deze winkel naar Bergambacht verhuist en is nog steeds in ons pand in Bergambacht gevestigd. Bruidegoms kunnen zowel in Bergambacht als in Veenendaal terecht. Sinds 2021 draagt deze afdeling de naar Atelier Speksnijder, hiermee drukken wij het ambacht uit van het bruidsmodevak.

 
HORECA

Al vele jaren was het een wens om ook horeca toe te voegen aan de Speksnijderformule. Sinds 2019 is deze wens werkelijkheid geworden en opende Café en Suite, de lunchroom in de winkel van Bergambacht. Hiervoor is de samenwerking gezocht met Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard en wordt deze lunchroom gerund door medewerkers met een (verstandelijke) beperking. Een aanwinst voor onze winkel én een zinvolle dagbesteding voor de medewerkers. 

Meer over Café en Suite